أطبخى أنواع السلطات المختلفة بطرق سهلة جدا
سلطه الخرشوف
المكونات
سته خرشوفات صغيره و مقطعه قطع صغيره
زيت سلطه و عصير ليمون
التحضير
يوضع الخرشوف المسلوق فى طبق صينى
يصب فوقه كميه زيت مناسبه ثم عصير الليمون
ممكن إضافه خضروات مسلوقه مع الخرشوف
سلطه الكرنب
المكونات
كرنب مسلوق بالملح
بعض فصوص ثوم مدقوق
أربعه ملاعق كبيره زيت سلطه
عصير ليمونه أو خل و ملح و فلفل
التحضير
يقطع الكرنب رفيعا و يتبل بمزيج من الثوم و الزيت و الخل و الليمون و الفلفل
يجمل بالطماطم و يترك عده ساعات قبل تقديمه
سلطه الباذنجان الأسود الطويل
المكونات
كيلو باذنجان أسود صغير و رفيع للحشو
رأس ثوم كبيره
كمون و ملح و فلفل و شطه أو قرون فلفل أحمر
التحضير
يسلق الباذنجان فى ماء و ملح مع نزع كأس الباذنجان و يترك حتى ينضج
ينشل من الماء و يترك ليبرد
يدق الثوم مع الكمون و الملح و الفلفل و الشطه
يعمل شق طولى فى الباذنجانو يحشى واحده تلو الأخرى
يرص فى برطمان و يوضع عليه الخل المخفف بكميه من ماء صغيره تكفى لتغطيته و يقدم بعد يومين
سلطه بابا غنوج
المكونات
ربع كليو باذنجان أسود كبير
نصف كوب طحينه و مقدونس مفرى
ثلاثه ملاعق زيت
أربعه ملاعق كبيره من الخل
ثلاثه فصوص ثوم و ملح و فلفل و شطه حسب الرغبه
التحضير
يشوى البذنجان و يدق ناعما
يدق الثوم مع الملح و الفلفل و يضاف إلى الطحينه و يقلب
يضاف الباذنجان و قليل من الشطه و يقلب جيدا و يزين بالمقدونس
سلطه البطاطس المسلوقه
المكونات
أربعه حبات من البطاطس
ملعقتين من المقدونس المفرى
فص ثوم و ملح و فلفل و شطه
ثلاثه ملاعق زيت سلطه و ربع فنجان خل
التحضير
تهرس البطاطس و تهرس أو تقطع قطع صغيره
يدق الثوم و الملح و الفلفل و الشطه و يضاف إليهم البطاطس
يضاف الخل و يقلب جيدا
توضع فى طبق و ترش بالزيت و المقدونس و تقدم
سلطه الحمص بالطحينه
المكونات
ربع كيلو حمص حصى
نصف ملعقه بيكربونات صودا
سته فصوص ثوم ناعم
نصف كوب عصير ليمون و ربع كيلو خل
التحضير
ينقى الحمص و ينقع ليله كامله فى الماء
يضاف إليه ماء جديد و البيكوبونات و يوضع على النار
بعد تمام النضج يهرس الحمص أو يوضع فى الخلاط
يضاف الملح و الكمون و الثوم المقوق و الخل و الليمون إلى الطحينه و تقلب
يضاف إليهم الحمص المطحون مع قليل من الماء إذا كان الخليط غليظا و يوضع الخليط فى أطباق و يزين بالمقدونس و يقدم
سلطه الطحينه
المكونات
نصف كوب طحينه
ثلاثه فصوص ثوم مدقوق
ملح و فلفل و كمون
أربعه ملاعق ماء و أربعه ملاعق خل
التحضير
تدعك الطحينه جيدا بالماء الفاتر و الخل
يضاف الثوم و الكمون و الملح و الفلفل و تقلب جيدا و إذا كانت سميكه يضاف بعض الماء أو الخل
تقدم و ترس بالزيت و المقدونس الفرى
سلطه الباذنجان بالطماطم
المكونات
نصف رأسثوم مدقوق و حوالى ربع كوب خل
كوب عصير طماطم وزيت للتحمير
التحضير
يقشر الباذنجان و يقطع حلقات و يرش بالملح و يترك
يقلى فى الزيت المقدوح و ينشل على ورق مطبخ كى يمتص الزيت
يحمر الثوم فى الزيت ثم يضع عليه الطماطم ثم الخل
يرص الباذنجان فى طبق و يصب عليه مخلوط الطماطم بعد نضجه و يترك ليبرد ثم يقدم
سلطه الخل و الثوم
المكونات
نصف رأس ثوم
نصف كوب خل
ملعقه صغيره كمزن ناعم و ملح
التحضير
يدق الثوم ناعما مع الملح و الكمون ثم يضاف إليه الخل و يقلب
تقدم الصلصه بارده مع السمك المشوى أو يوضع فيها السمك المقلى ساخنا
سلطه اللبن الزبادى بالخيار
المكونات
كوب زبادى
نصف كيلو خيار و ملعقه مقدونس مفرى
عدد فصين ثوم مدقوق
ملح و فلفل
التحضير
يقشر الخيار و يقطع قطع صغيره و يوضع فى مصفاه و يرش بالملح و يترك يصفى ماءه
يضاف الثوم و الفلفل للزبادى و يخفق جيدا
يضاف الخيار المملح للزبادى و يرش بالمقدونس و يقدم
يارب يكون الموضوع نال إعجابكم[i]